• Programozás micro:bitekkel

  • Iskolánkon a világjárvány időszakában sem állt meg az élet. A téli hónapok folyamán pályáztunk a Slovak Telekom alapítványa (Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis) által kiírt pályázatban számítógépes eszközökre - pontosabban micro:bitekre és azok kellékeire.  

    

   A BBC micro:bit egy oktatási célra létrehozott mikroszámítógép, amely sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az játék fejlesztése, viselhető eszközök (pl. okosóra, lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása. A mikroszámítógép tartalmaz többek között egy 5x5-ös LED kijelzőt, gyorsulásérzékelőt, hőmérséklet érzékelőt, fényérzékelőt, irányérzékelő szenzort is.    

    

   Pályázatunk sikeres volt, és iskolánk 1000 eurónyi támogatásban részesült, amelyet az említett eszközök vásárlására költöttünk. Hamarosan megérkeztek a megvásárolt micro:bitek és különféle tartozékai. A micro:biteknek az informatika órákon és szakkörökön fogjuk hasznát venni a programozás oktatásánál, amint a tanulóink teljes értékűen visszatérhetnek az iskolapadba. Terveink szerint a legügyesebb diákjaink kölcsönbe is vehetik majd ezeket az eszközöket, hogy a hétvégék vagy az iskolai szünetek alatt otthon is kísérletezhessenek velük. 

    

   Iskolánk tisztában van azzal, hogy napjainkban milyen fontos a programozás és az algoritmusos gondolkodás elsajátítása. Épp ezért a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük, hogy diákjaink már egészen fiatal kortól, játékos formában találkozhassanak ezekkel a témakörökkel, és megismerhessék a gyakorlati fontosságukat is. 

 • Fotogaléria

   zatiaľ žiadne údaje